Ortopedinen osteopatia

Nokialla Liikuntamaailmassa

Ortopedinen osteopatia

Nokialla Liikuntamaailmassa

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Vastaanotto alkaa alkuhaastattelulla, jonka pohjalta osteopaatti pystyy tekemään alustavan arvion ongelmasta tai vammasta. Alkuhaastattelun jälkeen osteopaatti tutkii palpoimalla, eli käsin tunnustelemalla kivuliaita kohtia ja suorittaa erilaisia ortopedisiä testejä, kuten neurologian, voimien ja nivelten liikelaajuuksien, sekä erilaisia liikesuuntaspesifejä testejä.

Manuaalinen hoito suunnitellaan asiakkaan kanssa yhdessä, haastattelun ja testien perusteella saatujen tietojen mukaisesti. Hoito voi sisältää pehmytkudosten käsittelyä, mobilisaatiotekniikoita ja manipulaatioita tarpeen mukaan. Vaivan niin vaatiessa, myös harjoitusterapia on tärkeässä roolissa normaalin ja kivuttoman kehon saavuttamiseksi. Muun muassa erilaiset välilevyperäiset vaivat, jänne ja nivelsidevammat, sekä leikkausten jälkitilat ovat tyypillisiä terapeuttisen harjoittelun aiheita.

Milloin osteopaatin vastaanotolle?

Äkillisesti alkaneet, eli akuutit kiputilat ja pitkittyneet, eli krooniset kiputilat ovat normaaleja syitä tulla osteopaatille. Tarkemmin sanottuna erilaiset nivelvaivat, liikerajoitukset, lihas-, jänne- ja nivelsidevaivat, rasitusperäiset vammat, välilevyperäiset ongelmat ja erilaiset neurologiset vaivat, kivun kestosta huolimatta ovat syitä tulla osteopaatille. Myös ennen leikkauksia ja leikkausten jälkeiset, eli post- ja preoperatiiviset kuntoutukset kuuluvat osana osteopaattista hoitotyötä.

Osteopatia sopii kaikille, eri vaivoista ja iästä riippumatta.
Tarvittaessa osteopaatti työskentelee yhteistyössä muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Liikuntamaailman Ortopediset osteopaatit

Siina Uotila

Viimeisen vuoden osteopaattiopiskelija
siina.uotila@liikuntamaailma.fi

Matias Manninen

Viimeisen vuoden osteopaattiopiskelija
matias.manninen@liikuntamaailma.fi

Ortopedinen Osteopatia hinnasto

Vastaanottokäynti

45 min 55 €

60 min 65 €